Csak azt találtam ki előre, hogy máj lesz, illetve legyek őszinte, az sem az én ötletem volt. hanem a páromé, de hogy milyen formában, azt persze rám bízta. Fagyott volt a csirkemáj, este kivettem, reggelre kiengedett, és csak akkor jutott eszembe, hogy palacsintába töltsem. (Akármilyen májból jó.)
Először a palacsintát sütöttem meg; tojás, liszt, tej, só, vagyis teljesen szokásosan, nem túl vékonyakat.
Aztán a májat gondoltam végig, a hűtőben pihent pár darab alma is, tehát almás máj lett. (Nem emlékeztem, hogy ilyet írtam-e már, de rákerestem, megtaláltam.) Most is hagymával kezdtem, aztán a felvágott májat tettem rá, utána az almát. Sózásként egy kiskanál pritamint (vitapric) kevertem bele, majd majoránnával, kakukkfűvel és fahéjjal fűszereztem.
Betöltöttem a palacsintákba, azokat egy lapos jénai tálba fektettem szépen sorban. Rálocsoltam egy pohár tejfölben elkevert tojást, kicsit megsózva, sütőben átsütöttem.
Utolsó kommentek