HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Almás csirkemáj

2008.11.20. 09:50 BeckZsu

Mint már eddig is kiderült, szerintem az alma és a hagyma nagyon jó kombináció. Májhoz azért is különösen jó, mert a savanykás alma pikánssága kellemesen csökkenti a máj néha kissé túlzottnak tűnő töménységét.

A fél kiló csirkemájat gondos hártyátlanítás és zsinórtalanítás után kisebb, de nem túl kicsi darabokra vágtam. Két közepes méretű almát meghámoztam, és kb. a májjal azonos méretűre daraboltam. Egy nagyobb fej kockára vágott hagymát megpirítottam, hozzátettem két gerezd fokhagymát is, azután az almát. Gyors lángon átforgattam, aztán tettem bele a májat. Majoránnával, borssal, friss kakukkfűvel és petrezselyemmel megszórtam. Addig sütöttem, amíg a fakanállal szétvágva már puhának bizonyult, és már nem látszott nyersnek a belseje sem. Megsóztam, azután még egyszer átkevertem, így biztosan nem lesz kemény.

Mellé serpenyőben pirított krumplit és jégsalátából zöldhagymával kevert salátát ettünk.

Ez a máj kettőnknek két napi adag, a második alkalomra pirított grízt csináltam hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös csirkemáj

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr42779039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása