Mint már eddig is kiderült, szerintem az alma és a hagyma nagyon jó kombináció. Májhoz azért is különösen jó, mert a savanykás alma pikánssága kellemesen csökkenti a máj néha kissé túlzottnak tűnő töménységét.
A fél kiló csirkemájat gondos hártyátlanítás és zsinórtalanítás után kisebb, de nem túl kicsi darabokra vágtam. Két közepes méretű almát meghámoztam, és kb. a májjal azonos méretűre daraboltam. Egy nagyobb fej kockára vágott hagymát megpirítottam, hozzátettem két gerezd fokhagymát is, azután az almát. Gyors lángon átforgattam, aztán tettem bele a májat. Majoránnával, borssal, friss kakukkfűvel és petrezselyemmel megszórtam. Addig sütöttem, amíg a fakanállal szétvágva már puhának bizonyult, és már nem látszott nyersnek a belseje sem. Megsóztam, azután még egyszer átkevertem, így biztosan nem lesz kemény.
Mellé serpenyőben pirított krumplit és jégsalátából zöldhagymával kevert salátát ettünk.
Ez a máj kettőnknek két napi adag, a második alkalomra pirított grízt csináltam hozzá.
Utolsó kommentek