Valami halas vagdalt járt az eszemben, először fasírtféle módra gondoltam, tehát zsemlével összefogva. De akkor valami köret is kellett volna, és nem tudtam, mi legyen az. Így végül összeépítettem a krumplival, tehát egy újabb tócsni változat készült.
A 25 dkg fagyasztott hekkfilét előző este kivettem, fokhagymás tejbe áztattam, abban engedett ki. Akkor leitattam róla a tejet, kisebb kockákra vágtam. Kb. 40 dkg krumplit meghámoztam, a reszelő nagyobbik lyukán megreszeltem. Belekevertem a halat, megsóztam, borsot tekertem hozzá, tettem bele egy közepes fej felkockázott hagymát, két egész tojást, pár kanál lisztet – nem túl sokat. Jól összekevertem, aztán a szokott módon, kanállal, nem túl sok olajban, serpenyőben megsütöttem.
Ez a mennyiség nekünk éppen két napra elég volt (másnap a sütőben melegítettem meg). Egyik nap egyszerűen ecetes almapaprikával ettük, másik napra mártás volt hozzá; tejfölbe mustárt, kis cukrot, szardellapasztát, metélőfokhagymát és metélőhagymát kevertem.
Utolsó kommentek