Hasábburgonya, illetve sült krumpli. Sokak szemében ez már szinte elátkozott étel, egészségtelen, hizlal és egyébként is... maradi dolog. Hát én szeretem – sütni kevésbé, enni inkább. De ha őszinte akarok lenni, és miért ne akarnék, biztosan nem szeretném, ha minden héten az asztalon lenne.
Most úgy éreztem, hogy itt az ideje, bár rántott hús (csirke) nem volt hozzá – pedig az az igazi hagyományos –, azt már igazán túlzásnak éreztem, így megelégedtem egy sült csirkemellel, nevezzük csirke-sztéknek.
A csirkemellből lapjában szeleteket vágtam, befűszereztem (keverékkel; só, bors, pirospaprika, kömény, majoránna, fokhagyma), hűtőbe tettem, amíg a krumplit meghámoztam és hosszában darabokra felvágtam.
Bevonatos serpenyőben nagyon kevés olajat melegítettem, a csirkedarabokat mindkét oldalukon kb. 3 percig sütöttem (hogy ne legyen száraz, az a titka, hogy nem szabad túlsütni), aztán kivettem, félretettem. Felöntöttem több olajjal, és adagonként megsütöttem benne az előzőleg tiszta konyharuhával leszárítgatott krumplit. Így a krumplinak is jutott a fűszeres ízből. Egyszerre inkább keveset rakok a jól felmelegített olajba, mert ha lehűti, akkor hajlamos a krumpli túl sokat magába szívni.
Mikor az egész krumpli elkészült, egy pillanatra belemártottam az olajba a húsokat, így melegítettem vissza.
És mivel a saláta ehhez „kötelező”, gyorsan kevertem közben egy újhagymás, bazsalikomos paradicsomsalátát joghurttal.
Utolsó kommentek