Látványra semmiben sem különbözik a szokásostól, de mondtam már máskor is, hogy különböző fűszerezéssel könnyen változatossá lehet tenni az egyszerű sült csirkecombot (vagy bármilyen sült húst). Most éppen ez jutott eszembe.
Összekevertem sót, borsot, fokhagymát, majoránnát, kevés pirospaprikát olajjal, belereszeltem egy citrom héját és levét. Kézi habverővel jó alaposan felvertem, hogy egyneműnek tűnjön. Ebbe forgattam a csirke felsőcombokat, aztán kb. két órára a hűtőbe tettem.
Serpenyőben a szokott módon sütöttem, tehát először erős lángon a bőrös felével, aztán megfordítva, fedő alatt, lassabban. A végén, mikor már megpuhult, sütőbe tettem, bőrrel fölfelé, megpirítani.
Serpenyőben pirított krumplival, vegyes (uborka, lilahagyma, paprika, paradicsom) citromos-olajos, bazsalikomos, kakukkfüves salátával tálaltam.
Utolsó kommentek