Hát ez vagy nyári, vagy nem, de ha nem túl zsíros a kolbász, akkor szerintem igen. Most ajánlott valaki egy hentest, ahol jó húsféléket lehet kapni, kipróbáltuk. A sütnivaló kolbász elég jó volt.
Egyszerűen egy serpenyőbe tettem a kolbászt egy pici vízzel, hogy ne ragadjon oda, amíg elkezd kisülni a zsírja. Pár helyen megszurkáltam, tovább már a saját levében-zsírjában sült. Néhányszor megfordítottam, én ropogósan szeretem.
Közben az apró újkrumplit sós vízben pár percig, nem egészen puhára főztem. (Én leszedem az újkrumpli héját, de héjastól is lehet, ha valaki úgy szereti.)
Amikor a kolbász elkészült, kivettem, és abban a zsírban pár perc alatt megsütöttem a krumplit.
Kovászos uborkával (vagy salátával) igazán jó.
Utolsó kommentek