Talán nem csak nekem vannak gondjaim a nyári melegben, hogy mit főzzek, illetve főzzek-e egyáltalán. Gondoltam, időnként megosztom, mire jutok. Ezt nem is igazán receptnek szánom, de hátha segít egy-egy ötlettel, ahogy nekem is, amit mások kitalálnak. Ilyenkor nem kívánunk nehéz ételeket, de sokáig álldogálni a tűzhely előtt sem.
A palacsintatésztába bundázott zöldségek mindig kellemesek, és nekem sokkal gyorsabb, és valahogy könnyebb (csinálni és enni is) is, mint az „igazi” panírozott.
Egy kisebb karfiolt szétszedtem, sós vízben, késhegynyi citromsavval (hogy szép fehér maradjon) félpuhára főztem még előző este. A hűtőben várta az idejét. Hat darab szép csiperkegombát alaposan megmostam, leitattam róla a vizet. (A gombalábakat felvágtam, kicsit átpároltam, eltettem a fagyasztóba.)
Két tojásból, pár kanál lisztből, mokkáskanál sütőporral, sóval, tejjel sűrű palacsintatésztát kevertem. Ebbe mártogatva bő olajban gyorsan megsütöttem a karfioldarabokat és a gombafejeket.
Három evőkanál majonézt összekevertem egy fél pohár joghurttal, egy evőkanál mustárral, tettem bele felvágott bazsalikomot, és belekevertem öt paradicsomot darabokra vágva.
Utolsó kommentek