Több hétköznap van, mint nem, és akkor is ki kell találni valami főzni- és ennivalót. Ilyenkor körülnézek, mi van otthon, esetleg olyan, amit már amúgy is fel kell használni. Most volt még pár darab öreg krumpli, megmaradt, fiatal répa, néhány újhagyma, egy fej új fokhagyma.
Úgy döntöttem, hogy legegyszerűbb mindent összekeverni. A tócsni(féle) elkészítési mód végtelen lehetőségeket kínál, és én nagyon kedvelem az ilyesmit.
Lereszeltem finomra a krumplit és a répát – súlyra kb. azonos mennyiség volt –, a fokhagyma szárát, ami kb. ujjnyi vastag, és még friss, zsenge volt, apróra vágtam, két nagyobb újhagymával együtt. Tettem még a masszába két tojást, pár kanál lisztet, sót, jól összekevertem, és a szokásos módon, kanállal rakosgatva az olajba, megsütöttem. (Arra érdemes vigyázni, hogy minden kanalazás előtt keverjük meg a masszát, hogy ne a végére maradjon a lé, amit a zöldségek engednek.) Most kovászos uborka volt a kísérője.
Utolsó kommentek