HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Leves cukkinivel – nem igazán főzés

2008.05.23. 10:35 BeckZsu

Nemrégiben lilafüge föltette a kérdést, hogy ki mit eszik, amikor nem „rendesen”. Ez bárkivel előfordulhat, szerintem is jó ötlet megosztani a „semmi különös” ételek ötleteit is. Többször mondtam már, hogy ilyenkor és a mélyhűtőhöz fordulok tanácsért, persze ahhoz, hogy onnan gazdálkodjak, először bele is kell pakolni valami erre alkalmasat. Például félkész vegyes zöldséget. Meg hústörmeléket, amit a csirkemell kicsontozásakor megfőzött csontokról lekapirgáltam. És ha még abból az alapléből is van még, ami ugyanakkor keletkezett, akkor már meg is van minden egy gyors leveshez.

A kockára vágott sárga- és fehérrépát (meg ami még adódik) általában úgy fagyasztom, hogy vegyes levest főzök, amihez lepirítom a zöldséget, az éppen szükséges mennyiség kétszeresét, majd a felét kiveszem, és kihűtés után a fagyasztóba teszem. Így nem kétszeres munka, elővenni pedig persze semmiség. Most éppen még gomba is volt közte.

Alaplében, vagy ha nincs, vízben főzöm a zöldséget (aki nem bírja, ne figyeljen, én bizony akkor beleteszek egy leveskockát), kicsivel később valamennyi csirketörmeléket. Ettől kezdve lehet variálni, akár további zöldségfélével, rántással, habarással, galuskával.

Most a „lájtos” változat volt soron, semmi sűrítés, elég sok volt az alapanyag magában is. Mikor úgy láttam, hogy minden eléggé puha (ez elég hamar bekövetkezik, tekintve, hogy minden már félig főtt), beledobtam még egy (héjastól) felkockázott cukkinit, és egy kis marék eperlevél-tésztát, a tetejére pedig petrezselymet szórtam. Ezzel még kb. 5 perc főzés elég, nehogy a cukkini szétfőjön.

Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr56483644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása