Itt most a cukkiniből készült tócsni vagy lepény, vagy minek is nevezzem... köretként szolgált, de máskor önmagában is szoktuk enni, leginkább tejföllel.
Először a húst készítettem elő, összekevertem egy evőkanál mustárt, sót, borsot, pirospaprikát, majoránnát kevés olajjal, és ezzel bekentem a kicsit kiveregetett, a szélén bevagdosott hússzeleteket. Félretettem pácolódni a hűtőbe.
A kb. fél kiló gyenge, karcsú cukkinit megmostam, megtöröltem és héjastól durvára lereszeltem. Meghámoztam 4 db kisebb sárgarépát, azt finomra reszelve kevertem bele. Beleütöttem 2 tojást, hozzákevertem 3 evőkanál lisztet. A végén sóztam csak meg, hogy ne legyen sok ideje levet engedni.
Egyik serpenyőben kevés olajat forrósítottam, és evőkanállal adagolva lepénykéket sütöttem a cukkinis masszából.
Másik serpenyőben a tarjaszeleteket sütöttem meg, először nagy lángon, amíg pirulni kezdett mindkét oldala, aztán kisebbre vettem a lángot, lefedtem, saját levében kb. további tíz perc alatt átpuhult. A végén újra nagyobb lángon megpirítottam.
Utolsó kommentek