HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sertéskaraj betakarva

2008.04.11. 08:29 BeckZsu

Gondolom, mindenkivel előfordul, hogy éppen nincs főzési ötlete, én ilyenkor nekiállok böngészni a szakácskönyveimben, de még inkább a neten. Most mindenképpen a fagyasztóban lévő hat szelet sertéskarajt akartam felhasználni, de biztosan nem rántott húsként. Találtam is egy érdekes receptet, szerintem ez is igazi változatosság a krumpli-hús témában, igazán csak kicsit változtattam rajta.

A húsokat kicsit kiveregettem, egyik oldalukat megsóztam, a másikat egy kevés fűszerkeverékkel szórtam meg. Meghámoztam három fej hagymát, félbe, majd csíkokra vágtam, három gerezd fokhagymát felaprítottam. Hat db nagyobb krumplit meghámoztam, durvára lereszeltem, négy paradicsomot vékonyra felszeleteltem.

Tepsi alját vékonyan kiolajoztam, belefektettem a húsokat. Rászórtam a fokhagymát, aztán a hagymát, ráterítettem a krumplit, amit előzőleg megsóztam. A tetejére fektettem a paradicsomot, megszórtam felaprított bazsalikomlevelekkel. Bekentem egy pohár tejföllel, amit két evőkanál majonézzel ízesítettem.

180 fokos sütőben kb. egy órát sütöttem, lefedve kezdtem (az én tepsimnek van fedője, ennek hiányában alufóliával lehet betakarni). Háromnegyed óra után megszórtam 15 dkg reszelt sajttal (gouda), ezután már fedő nélkül sült tovább a sajt pirulásáig.

Nekünk a hat szelet karaj nagyon soknak bizonyult, fejenként csak egyet bírtunk megenni, persze a ráhalmozott mindenfélével együtt.

2 komment

Címkék: egytálétel rakott sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr70420812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Hajni 2008.04.11. 12:33:27

Ki fogom próbálni!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.04.12. 08:34:19

Hajni, tényleg érdemes kipróbálni, finom volt!
süti beállítások módosítása