Talán azért, mert már nagyon zöldfélére vágyom, talán azért, mert bármikor szeretem a cukkinit, és jól is nézett ki és megfizethető volt, meg nem is nagyon akartam hosszasan főzőcskézni. Van ilyen.
A csirkecombokat befűszereztem (keverék fűszerekkel, fokhagymával) úgy, hogy a fűszereket egy kiskanál olajjal összekevertem, beleforgattam a húst.
A cukkinit héjastól hasábokra vágtam. Tepsit vékonyan kiolajoztam, beleszórtam a cukkinit, zöldfűszeres sóval megszórtam, átkevertem, majd szétkotortam, hogy közéférjenek a csirkecombok. Lefedve meleg sütőbe tettem, kb. félóra után levettem a fedőt, addigra már levet engedett a hús is, a cukkini is.
A húst időnként megforgattam, amikor már minden puha volt, még mindig volt leve, azt leöntöttem róla (jó lesz majd egy leveshez alaplének), és még addig sütöttem, amíg megpirultak. Hát ennyi.
Lehetett volna mellé még valami táplálóbbat; krumplit, rizst, de nekünk most nem hiányzott.
Utolsó kommentek