Krumplit hámoztam, nem túl vékony (3-4 mm) karikára vágtam, most kicsike krumplik voltak, ha nagyobb lett volna, félbe-negyedbe vágom. Tűzálló tálat kibéleltem kisebb darabokra vágott baconnel, rászórtam a krumplit, miután kicsit megsóztam. Ezt megsózott csirkemell szeletkékkel megraktam. A tetejére karikára vágott paradicsom, arra karikázott hagyma került. Az egészet újra baconnel borítottam be. Alufóliával letakarva sütőbe tettem – kb. 200 °C-ra.
Fél óra után megnéztem, mikor a krumpli és hús puha volt, levettem a fóliát, tovább sütöttem, ilyenkor már legjobb alsó lángon (ha nincs, a sütő alsó polcán), amíg elfogy a leve, és a tetején megpirul a szalonna.
(Az igazság az, hogy én ezt a víkendházban készítettem, ahol a sütő nem egészen így működik, tehát túl sok leve maradt, de az íz-értékéből keveset vont le.)
Utolsó kommentek