HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (76) krumpli (79) leves (39) low carb (12) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Parti falatok – fasírtkák színesen

2020.02.29. 09:55 BeckZsu

husgolyozolds3.jpgA kis fasírtgolyók mindig nagyon jók voltak bulira (gondolom, ez már elavult, vagyis retró kifejezés, akkoriban nem neveztük partinak), megcsinálni nem annyira kényelmes, de aztán enni annál inkább.

Lehet a megszokott fasírt masszából, mindenkinél az egyébként is szokásos ízesítéssel, de néha érdemes újításokat, változatosságot belekomponálni.

Most csirkemellből készült. Ez annyira lágy hús, hogy úgy gondoltam, nem darálom, inkább csak apró darabokra vágom. A hús ¾ kg volt. Ehhez vettem két kicsi, szép karcsú cukkinit, egy nagyobbacska sárgarépát, egy piros palermo (ezt a fajtát én nem ismertem, kápiát gondoltam, de ilyen volt, jól nézett ki, és nem erős) paprikát és 2 db zöldhagymát.

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, megsóztam, félretettem. A répát szintén megreszeltem, a paprikát – csak egy felet, mert igen nagy volt – apró kockákra vágtam, a hagymát vékony karikákra, persze a zöldjével együtt. A cukkini levét kinyomva, a többit úgy, ahogy volt, a húshoz tettem. Megsóztam, nem túl sok római köményt, koriandert, fehér borsot és fokhagyma-granulátumot szórtam bele. Azután két egész tojással együtt összegyúrtam, végül kb. egy fél csésze zsemlemorzsával elkevergettem – apránként, hogy csak annyi morzsa legyen, amennyivel formázhatóvá válik a massza.

Előkészítettem egy tepsit, sütőpapírral bélelve. Egy kis tálkába olajat raktam, a húskeveréket egy kávémérő kanállal kezdtem formázni, amit előre olajba mártottam, utána még olajos kézzel gömbölygettem, utána a tepsibe sorakoztattam a golyókat.

husgolyozolds1.jpg

husgolyozolds2.jpg

Előmelegített sütőben, 170 fokon, először légkeveréssel sütöttem 15 percet, aztán alsó-felső módban 200 fokon még pár percig, amíg pirulni kezdtek.

(A kissé zavarosnak látszó képen már a társasággal, fogyasztás közben látszik. Hozzá pedig vinyegret saláta volt. És még sok minden más, amihez a vendégek is bőségesen hozzájárultak.)

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség csirkemell hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr2115497068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása