HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Diós zsúrszelet

2008.10.24. 07:30 BeckZsu

Azt hiszem, már a neve is jelzi, hogy ez egy régi recept szerint készült sütemény. A (Váncza) A mi süteményes könyvünk-ből vettem, sajnos, nekem nem az eredeti van meg – abból csak néhány lap –, hanem az 1989-ben megjelent reprint kiadás.  Ez nem változtat azon,…

Szólj hozzá!

Címkék: édes dió

Húsos mártás tésztára

2008.10.22. 12:25 BeckZsu

Sok változatban szoktam hasonlót csinálni, időmtől és a kéznél lévő alapanyagoktól függően. Ez a legegyszerűbb. Darált pulykahúsból pörköltet főztem, hagymán, pirospaprikával, fokhagymával, darált sós pirospaprikát is tettem hozzá. Először csak pirítottam, utána kevés…

1 komment

Címkék: tészta darálthús

Karfiolfőzelék

2008.10.21. 08:44 BeckZsu

Amikor a piacon megvettem a karfiolt, egyáltalán nem gondoltam végig, hogy mit főzök belőle. Megtetszett, megvettem, majd csak lesz valami. De oldalast is vettem, és ahhoz valamilyen főzeléket terveztem. Aztán hazamentem, és mondtam, hogy feltehetően karfiolfőzelék lesz, mert…

3 komment

Címkék: karfiol főzelékféle

Hogy kell mogyorót hámozni?

2008.10.20. 13:22 BeckZsu

Van a kertben egy pár mogyoróbokrunk, elég régiek, és sokáig nem volt rajtuk szinte semmi termés – említettem már, hogy nem igazán értünk a kertészkedéshez. Most végre lett egy kevés, bár egy része hibás. Biztosan nem fogok sütni ebből semmit, mert ahhoz kevés, inkább…

9 komment

Címkék: általános

A mákos gubáról – utóirat

2008.10.20. 09:18 BeckZsu

Nem tudom, mi az eredete ennek az ételnek, de szerintem már nyugodtan sorolhatjuk a magyar konyha remekei közé, hiszen az a jellemzője, hogy milyen sokféleképpen készítik, erre utal. A különböző elnevezések, a guba, a gubó, illetve a bobajka (utóbbiról valahol azt olvastam, hogy…

Szólj hozzá!

Címkék: személyes általános

süti beállítások módosítása