Ezek is persze a gyors és egyszerű kategóriába tartoznak. Már korábban csináltam, főleg emlékeztetőnek írom le, hogy meglegyen a karfiolos gyűjteményben.
Az egyiknél ismét a karfiolos pürét/mártást használtam öntetként. Ilyenkor kevés tejfölt is keverek bele, mert szeretem a kicsit pikánsabb, savanykásabb ízt. És volt olyan is, amikor bőségesen kevertem bele metélőfokhagymát és petrezselymet is.
Baconkockákat megpirítottam, hozzátettem csirkemell-darabkákat. Ez is pár perc alatt megsül. Ezzel rétegeztem a nem túl puhára főtt karfiolrózsákat (vagy ugyanígy volt tésztával is), már a rétegekre is raktam a szószból, majd a tetejére bővebben, végül szokás szerint sütőben fejeztem be.
A sült karfiolhoz még roppanósabbra főzöm sós vízben a karfiolt, majd kevés olajon, serpenyőben átpirítom, míg már kissé barnás színt kap.
Ezt hagymás-fokhagymás dinsztelt húskockák – most pulykamellből – mellé köretként ettük.
Utolsó kommentek