Én ugyan – többekkel ellentétben – szeretem a csirkemellet, ahogy elkészítem, nem is érzem száraznak, legfeljebb az egészben sült csirkénél, de azért nem árt néha feldobni valamivel.
Most éppen sikerült egy egészen jóízű füstölt kolbászt vásárolni, csak kissé túl puha volt. Rakott krumplin is gondolkoztam, de aztán ez az ötlet jobban megtetszett, még a fogyós projektembe is valamivel jobban beilleszthető.
Egy elég nagy csirkemellet kicsontoztam, mind a két felét hosszában a közepén bevágtam, de nem szét. Kiterítve két méretes szelet lett.
Két darab zöldpaprikát kockára vágva megpirítottam. A kolbászból egy kb. 20 centis darabról lehúztam a bőrét, és szétvágtam, illetve inkább szétmorzsoltam. Ezt a masszát összekevertem a sült paprikadarabokkal – hogy egy kicsit lágyabb, érdekesebb íze legyen a kolbásznak. A kiterített, csak a külső oldalán kicsit megsózott húsra rákentem a kolbászkrémet, felgöngyöltem, fogvájóval összetűztem.
Egy nagy fej hagymát felkockáztam, kevés olajon puhára pároltam, beletettem néhány gerezd aprított fokhagymát és a hústekercseket. Először erős lángon átforgattam, aztán már kisebben, fedő alatt megpuhítottam. Amikor elfogyott rajta a lé, amit engedett, kis vízzel pótoltam. A végén kihúztam a fogpiszkálókat, elsütöttem a levét.
Köretként pedig sült padlizsánhasábokat ettünk hozzá, amihez most nagyon szép, fiatal padlizsánok voltak, tehát nem volt semmi szükség előzetes sózásra.
Utolsó kommentek