2. Rántott csirke, krumpli
Mi más is lehetne a második felvonás, mint ez, ami nálunk vasárnap következett. De nem volt egészen „igazi”, ugyanis csak csirke felsőcombból készült, ráadásul mindegyiket kicsontozás után kettévágtam, így helyes kis darabok lettek, összesen 12. Amennyire egyáltalán lehet, kissé diétásabb változatban csináltam, azaz a panírozásból elmaradt a prézli.
A húsokat először megsóztam, aztán kukoricalisztbe forgattam. Két tojást kissé felvertem, belekevertem egy teáskanál majonézt, egy szűk teáskanál mustárt és kevés borsot. A liszt után ebbe mártottam a húst, majd egyenesen a serpenyőbe. Pálmaolajban sütöttem szép aranybarnára. (Úgy néz ki, bevált ez az olaj.)
Apró krumplim volt – én azt nagyon kedvelem, inkább vállalom a többlet pucolást is. Úgy kezdtem, mintha igazi újkrumpli lenne, vagyis egy lábosba tettem kevés olaj kíséretében, megsóztam, és fedő alatt, néha megrázogatva puhítottam meg. A végén kinyitva még betettem a forró sütőbe, hogy egy picikét megpiruljon.
Utolsó kommentek