Én nagyon kedvelem a zsülient, sokféle változatban lehet csinálni. Most kísérletezni volt kedvem, többek között azért, mert vettem ilyen kis üvegedényt, amiről azt gondoltam, hogy alkalmasabb lesz, mint a salátás, amiben legutóbb készítettem. De ki kellett próbálni, hogy valóban hőálló-e, merthogy nem éppen főzőedényként árulják. Ezenkívül, mivel éppen egyedül voltam, éppen ideje volt egy diétásabb kajának. Így lett most ez a változat.
Említettem már, hogy amikor csirkemellet kicsontozok, a csontokat megfőzöm, és leszedegetem róla a hústörmeléket. Ez volt az alap, hozzá még megpirítottam egy kis fej hagymát, azon egy kicsit a főtt húst is.
Egy fél pohár joghurtba reszelt sajtot kevertem, ezzel összekevertem a húsos hagymát, beleraktam az edénykébe, a tetejére még egy kis sajtot. Mivel csak egy adag volt, nem a sütőbe, hanem a mikróba tettem kombinált módra (mikró + grill) öt percre.
Tulajdonképpen nem lett rossz, de a joghurt leve egy kissé kiforrt (mint látszik is az edényen), és lehet, hogy a belekevert sajtot eltúloztam.
Így ezt a kísérletet félig sikeresnek nyilvánítottam, de megvan már a következő tervem, mert azért ez nemcsak előtelnek, hanem egy könnyű vacsorának, vagy akár reggelinek is megfelelő. (Persze az eredeti is, csak a besamel miatt az nem igazán mondható diétásnak.)
Utolsó kommentek