Újabb előkészület, hogy kínálni tudjunk, illetve rágcsálni tudjunk az ünnepi pihenés, beszélgetés közben. Ez biztosan nem a fogyókúrás rész. De finom.
Ez valóban egyszerű, jól bevált recept, sokáig változatlan minőségben tárolható, ezért én dupla adagot csináltam belőle. Az eredeti recept:
35 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 2 teáskanál sót összegyúrunk 6 evőkanál vízzel és egy evőkanál 10%-os ecettel. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal (vagy ízlés szerint szokásos bármivel) megszórjuk, kb. 180°-on megsütjük. (Lehet vékonyabbra nyújtani, akkor keksz, vagy vastagabbra, akkor pogácsaként is működik.)
Az én változtatásaim: almaecetet használok, ami 5%-os, ezért öt kanál víz, két kanál ecet. A só fele helyett most fűszeres sót tettem bele (Kräuter Salz), máskor só nélküli fűszerkeveréket (legjobban nekem a Zaatar ízlett). Nem tojással kenem meg, hanem egy kis tejbe belekevert pirospaprikával. Így nem lesz kemény a teteje, és jó ízt és színt is ad. Előre kissé megpirított szezámmaggal és reszelt sajttal is megszórtam. Formával szaggatás helyett derelyevágóval falatnyi négyzetekre vágom, így kényelmesebb; előre megkenem, megszórom, aztán vágom.
Utolsó kommentek