HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egyszerű sajtos keksz

2007.12.14. 19:00 BeckZsu

Újabb előkészület, hogy kínálni tudjunk, illetve rágcsálni tudjunk az ünnepi pihenés, beszélgetés közben. Ez biztosan nem a fogyókúrás rész. De finom.

Ez valóban egyszerű, jól bevált recept, sokáig változatlan minőségben tárolható, ezért én dupla adagot csináltam belőle. Az eredeti recept:

35 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 2 teáskanál sót összegyúrunk 6 evőkanál vízzel és egy evőkanál 10%-os ecettel. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal (vagy ízlés szerint szokásos bármivel) megszórjuk, kb. 180°-on megsütjük. (Lehet vékonyabbra nyújtani, akkor keksz, vagy vastagabbra, akkor pogácsaként is működik.)

Az én változtatásaim: almaecetet használok, ami 5%-os, ezért öt kanál víz, két kanál ecet. A só fele helyett most fűszeres sót tettem bele (Kräuter Salz), máskor só nélküli fűszerkeveréket (legjobban nekem a Zaatar ízlett). Nem tojással kenem meg, hanem egy kis tejbe belekevert pirospaprikával. Így nem lesz kemény a teteje, és jó ízt és színt is ad. Előre kissé megpirított szezámmaggal és reszelt sajttal is megszórtam. Formával szaggatás helyett derelyevágóval falatnyi négyzetekre vágom, így kényelmesebb; előre megkenem, megszórom, aztán vágom.

2 komment

Címkék: rágcsa büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr79263581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://www.sufonesza.hu 2008.10.28. 18:02:19

A tésztába nem is teszel sajtot? Érdekes hogy ecet van benne. Kipróbálom.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.10.28. 21:52:16

Lily, sajt csak a tetején van, de jó! Lehet akár vastagabbra is nyújtani, és pogácsaként kiszaggatni, de így kiadósabb, és mi jobban is szeretjük. Remélem, neked is beválik.
süti beállítások módosítása