Lehet, hogy már kiderült az eddigiekből, hogy egyik gyengém a bundában sült mindenféle, legyen az akár hús, akár zöldség. Nemcsak azért, mert enni is szeretem, hanem azért is, mert a „bundát” lehet különböző ízesítőkkel variálni, no meg jóval egyszerűbb, mint a „rendes” panírozás. Előzőleg sajtos kekszet sütöttem, amihez megpirítottam egy jó adag szezámmagot, maradt belőle, tehát kézenfekvő volt, hogy ez lesz most a csirkemell bundájában.
A csirkemellnek a közepe, „szüze” része volt készenlétben (általában néhány csirkemellet szoktam vásárolni, szétadagolom a fagyasztóba, ilyenkor ezt a részt külön csomagba teszem, mert szerintem kicsit más a jellege, mint a többi résznek). Papírtörlőn leitattam róla a nedvességet.
Két evőkanál sima lisztet összekevertem két evőkanál kukoricaliszttel (úgy tapasztaltam, hogy attól kicsit vékonyabb és ropogósabb lesz a tészta). Beletettem egy mokkáskanálnyi sütőport, sót és két tojást. Összekevertem, tejjel hígítottam, utána beleszórtam a jó maréknyi pirított szezámmagot. Ebbe mártogatva sütöttem meg olajban a csirkemell-darabokat.
Hagymás krumpli – paprikával
Kockára vágott ½ kg krumplit sós vízben megfőztem. Két nagy fej hagymát nagyobb kockára vágtam, ugyanígy három paprikát.
A régebben félretett fűszeres csirkezsíron megpirítottam a hagymát és a paprikát, belekevertem egy kis pirospaprikát, aztán a megfőtt krumplit. Átforgattam, sütöttem még egy kicsit, megkóstoltam, utánasóztam. Ilyenkor a krumpli egy része szétmegy, de azért nem lesz püré.
Utolsó kommentek