Csirke, padlizsán, krumpli
Azt hiszem, elkéstem a VKF-ről, látszik, hogy még kezdő vagyok a blogolásban, talán majd legközelebb.
De azért gondolkodom a nyaralás ízein. Az is nyaralásféle, ha csak néhány napot töltünk egyvégtében a kis házban, különösen, ha összejön a család vagy barátok, és akkor a főzőcskézés-sütőcskézés is közös program.
Természetesen ezt nem szoktuk túlbonyolítani, a lényeg a kert, a nap, a buli, meg hát a kaja is legyen finom, de könnyen, gyorsan, már amennyire a tűzrakás, parázsvárás megengedi.
Előkerül a tárcsa vagy diszk, vagy nem is tudom, hivatalosan hogy nevezik ezt a valamit, nálunk a családban a neve: plecsni.
Először átmelegítjük, szalonnadarabkával megzsírozzuk, rátesszük az előzőleg befűszerezett csirkedarabokat. A fűszerek: só, fokhagyma, bors, majoránna, kakukkfű, rozmaring. Ne legyen túl erős a tűz, mert akkor a hús közepe nem sül át.
Közben krumplit pucolunk, kockára vágjuk, kb. 5 percig előfőzzük, leszűrjük.
Padlizsánt tisztítunk, karikára vágunk, megsózzuk.
Amikor puha a hús, másik edénybe kiszedjük, kisült zsírjába beletesszük a leszárítgatott padlizsánokat, kicsit sütjük, kihúzzuk a plecsni szélére, a közepére berakjuk a krumplit. Most már lehet kicsit erősebb a tűz.
Néha átkavarva-megforgatva sütjük, ha már kicsit összeesett, visszarakjuk mellé a húst, együtt sütjük készre.
Nagy adag saláta feltétlenül kell mellé, az sem baj, ha többféle.
Utolsó kommentek