Gyorsan elkészülő, hétköznapra (is) alkalmas ebéd. A tészta most maccheroni volt, vagyis rövid csőtészta, de szerintem bármilyen jó hozzá. Kell még tonhalkonzerv, paradicsom (friss vagy konzerv), hagyma, fokhagyma. Most három személyre főztem.
Egy fej hagymát felkockáztam, és a halkonzervről leöntött olajon megpároltam. Beletettem három gerezd felaprított fokhagymát, aztán 30 dkg felvagdalt paradicsomot. Én nem hámoztam meg, ehelyett apróra vágtam, és így nem zavar a héja. Sózás helyett egy teáskanálnyi szardellapasztát tettem bele. Addig főztem, amíg nagyjából egynemű, sűrű szósz lett. Ha már paradicsom, tettem bele (friss helyett fagyasztott) oregánót és bazsalikomot. Végül beletettem a két doboz tonhalat, a nagyobb darabokat a fakanállal szétvágtam, de csak annyira, hogy kicsit darabos maradjon, egy része úgyis szétesik, eloszlik a mártásban. Egyet még forraltam rajta.
Közben megfőztem 25 dkg tésztát.
Össze is lehetne keverni a mártást a tésztával, de könnyebben tudtam adagolni úgy, hogy külön a tészta, a tetejére a szósz.
És a bőség kedvéért – meg mert volt itthon – még reszelt sajtot is kínáltam mellé. (Füstölt és nem füstölt vegyesen.)
Utolsó kommentek