Biztosan mondtam már, hogy szeretem, ha van itthon valami rágcsálni való. Ez nem éppen fogyókúrabarát, de kellemes dolog, és azzal vigasztalom magam, hogy nem kell egyszerre sokat enni belőle, de milyen jó egy teához, kávéhoz egyet-egyet bekapni. Igyekszem olyat választani, ami sokáig eláll. Ez most egy régi recept átalakítva.
Fél kiló lisztet összegyúrtam 20 dkg margarinnal, egy jó teáskanál sóval, egy egész tojással, egy csomag sütőporral és 20 dkg krémsajttal. Ez tömlős Camping sajt volt, ami elég lágy (az eredeti receptben tejföl van).
Kinyújtottam 6-7 mm vastagra, a tetejét kockásra bevagdostam, és pici, 3 cm átmérőjű formával kiszaggattam. Tojássárgájával bekentem, és sütőpapírral beterített tepsiben 190 fokon megsütöttem. Lehet sűrűn rakni, mert szélességben nem nő meg, csak magasságban.
A következő napon még jobb, mint frissen, és fémdobozban tárolva jó is marad.
Utolsó kommentek