Régebben már elmondtam, hogy nagyon szeretem az avokádót, egyszerűen úgy, ahogy van. Ezenkívül salátákba szoktam tenni, de ilyen krém formájában most próbáltam ki először.
Guacamole receptet már többször, többfélét olvastam, láttam, hogy elég sokféle az elkészítési módja, de azért ezt az én változatomat inkább csak egyszerűen avokádókrémnek nevezem.
Mivel hirtelen jött az ötlet, amikor észrevettem, hogy az aktuális avokádó pont kellően megpuhult már a hűtő fiókjában, abból csináltam, amit itthon találtam.
Az avokádót elfeleztem, a mag könnyen kijött belőle, kiskanállal kiszedtem a húsát, villával összetörtem. Megsóztam, ráöntöttem egy fél citrom levét. Egy fél zöld erős paprikát apró kockákra vágtam, belekevertem – nem akartam, hogy túl erős legyen, inkább éppen csak csípős. Még egy jó teáskanálnyi snidlinget is tettem hozzá (a fagyasztóból). Az egészet a villával jól átkevertem és késznek nyilvánítottam.
Nagyon kellemes íze lett, biztosan fogok hasonlót máskor is csinálni, de azért marad az étlapunkon a natúr avokádó is.
Utolsó kommentek