HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkemell szőlővel

2008.11.02. 09:29 BeckZsu

Mivel még mindig jócskán van a szőlőből, és aggódom, hogy megromlik, mielőtt meg tudnánk enni, gondoltam, hogy valamilyen ételhez is felhasználom. Nem találtam ki előre pontosan, hogy is készítem, csak annyit, hogy csirkemellel.

Hat szelet csirkemellet megsóztam, kevés olajon gyorsan mindkét oldalukon megpirítottam. Két fürt szőlőt megmostam, leszemeztem, ez úgy két maréknyi szőlőszem volt. A felét másik serpenyőben addig pirítottam, amíg egy kis színt kapott, és a szemek repedezni kezdtek, akkor hozzátettem a húshoz, valamint a maradék szőlőt is. Egy kicsit együtt rotyogtattam, most már a kifolyt szőlőlében. (Közben néhány magot kipiszkáltam, de úgy döntöttünk, hogy minket nem nagyon zavar, ha marad is benne.) Egy-egy mokkáskanálnyi fehér borssal, gyömbérrel és fahéjjal megszórtam, ráöntöttem közel 2 dl tejszínt.

Ekkor úgy éreztem, hogy egy kevés sűrítés nem ártana, de semmiképpen nem akartam liszttel, ezért egy kis fej hagymát apróra vágtam, megpároltam, egy kis tejszínnel még főztem, aztán ezt kevertem sűrítésként a húshoz. A végén még megszórtam felaprított citromfűlevéllel, amivel már csak egyet forraltam.

Főtt rizs volt mellé, ami meglehetősen ragacsos lett, erről még majd mesélek a későbbiekben.

2 komment

Címkék: gyümölcsös csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr67745059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.11.02. 10:45:31

Tipp: a szőlő-rozmaring kombináció nagyon finom! Készült már nálunk galamb és csirke is így. Ajánlom kipróbálni a maradék szőlő felhasznosításához ;)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.11.02. 18:39:46

Beatbull, köszönöm a tippet. Így is finom volt, de a rozmaringot is szeretem, ki fogom próbálni :)
süti beállítások módosítása