HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Újabb sajtos keksz

2009.06.20. 09:29 BeckZsu

Egyszerűen már nem bírtam tovább, hogy a kekszes fémdobozom jó ideje üresen pihen. És még ráadásul volt egy nagyobb darab sajt is itthon, amit meg kellett menteni a kiszáradástól.

És nemrégiben végre sikerült vennem egy picike kekszkiszúró formát, már alig vártam, hogy használatba vegyem.

Most valami újat akartam, nem azt, amit gyakran sütök. Végül a Hajkova: Édeskönyvben találtam egy megfelelőt, igaz, rájöttem, hogy nem valami pontos a recept, például azt írja: hat kanál tejföl, de nem írja, hogy mekkora kanál.

Én így csináltam:

25 dkg lisztet összegyúrtam 15 dkg margarinnal, 15 dkg reszelt sajttal, három mokkáskanál sóval – de én zöldfűszeres sót használtam, végül 5 teáskanál tejföllel, amit nem egyszerre tettem bele, hanem próbálgattam, hogy mennyi kell, hogy jól összeálljon a tészta.

Kinyújtottam, és az új formával apró kekszeket szaggattam belőle. (Fogalmam sincs, hogy ez a forma mit akar ábrázolni, de jó, hosszúkás, egy falatnyi méret.)

A tetejére ecsettel paprikás tejet kentem, én jobban szeretem így, mint tojással. 200 fokos sütőben pirulásig sütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: rágcsa

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr141196551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása