HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Lyoni hagymás csirkemáj

2009.05.08. 09:09 BeckZsu

Ez sem túl bonyolult, de annál finomabb étel, igaz, olajban sült minden, de gyorsan.

A csirkemájakat szokás szerint megszabadítottam a mindenféle „zsinóroktól”, így lett egy-egy májból két darab. Egy szűrőbe tettem, jól lecsorgattam, utána még papírral le is itattam róla a nedvességet. Sajnos a csirkemáj nagyon hajlamos arra, hogy spricceljen sütés közben (volt már, hogy jó alaposan megégetett így), fontos, hogy ne legyen vizes.

Közben a kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem, nem nagyon puhára.

Három nagy fej hagymát félbe, aztán csíkokra vágtam, lisztet szórtam rá, jól összeráztam, hogy mindenütt lisztes legyen, a fölösleget pedig leszórtam róla.

A sütést a hagymával kezdtem; bő olajban, kisebb adagonként, hogy szépen, világosbarnára megpiruljon, ne puhuljon. Papírtörlőre szedtem ki. Utána a krumplit sütöttem, mivel már főtt, lehet elég forró olajban, gyorsan sütni, így sokkal kevesebb olajat szív magába.

A májhoz lisztbe sót, borsot és fokhagyma-granulátumot kevertem, ebbe beleforgattam, és külön serpenyőben sütöttem meg, ehhez csak kevés olaj kell.

3 komment

Címkék: köret csirkemáj

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr201109353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sedith 2009.05.08. 14:47:54

Ismerős a spriccelős máj... Ezért készítek ritkán rántott májat is!
Mi ezt az ételt nagyon szeretnénk, ezért el is fogom valamikor készíteni! NAgyon régóta szemezek ezzel a sült hagymával, de még sosem vettem rá magam. Pedig amikor először olvastam róla, már akkor isteninek képzeltem. Valamikor hamarosan hátha tényleg rászánom magam!
Üdv:)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.05.11. 16:00:11

@sedith: szerintem érdemes kipróbálni a hagymát, nekünk nagy kedvencünk, nem tudok belőle annyit sütni, ami el ne fogyna. Ami marad az ebéd után, azt folyamatosan elcsipegetjük, ahányszor arra járunk. A legjobb „csipsz”. Megpróbáltam kukoricaliszttel is, azzal még jobb (csak most éppen nem volt kéznél).
És ez nem spriccel ;)

sedith 2009.05.12. 15:16:20

Szia! Nézz csak be hozzám!;) Csak most olvastam a válaszodat, de valóban, a sült hagyma nagyon jó csipsz! Nem épp így írtam, de erre gondoltam írás közben.
Viszont lett egy baj, másnap eléggé rosszul voltam és nem tudom, hoyg a hagymától-e. Még tegnap sem hagytak alább a görcsök, ezt pedig szintén a hagymára, de a boros kacsánál használtra fogom. Tegnap és ma "diétásabban" ettem és semmi bajom. Mégiscsak lehet összefüggés!
NAgyon jól néznek ki a tárcsás "dolgok" is!:)
Puszi
süti beállítások módosítása