Ez sem túl bonyolult, de annál finomabb étel, igaz, olajban sült minden, de gyorsan.
A csirkemájakat szokás szerint megszabadítottam a mindenféle „zsinóroktól”, így lett egy-egy májból két darab. Egy szűrőbe tettem, jól lecsorgattam, utána még papírral le is itattam róla a nedvességet. Sajnos a csirkemáj nagyon hajlamos arra, hogy spricceljen sütés közben (volt már, hogy jó alaposan megégetett így), fontos, hogy ne legyen vizes.
Közben a kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem, nem nagyon puhára.
Három nagy fej hagymát félbe, aztán csíkokra vágtam, lisztet szórtam rá, jól összeráztam, hogy mindenütt lisztes legyen, a fölösleget pedig leszórtam róla.
A sütést a hagymával kezdtem; bő olajban, kisebb adagonként, hogy szépen, világosbarnára megpiruljon, ne puhuljon. Papírtörlőre szedtem ki. Utána a krumplit sütöttem, mivel már főtt, lehet elég forró olajban, gyorsan sütni, így sokkal kevesebb olajat szív magába.
A májhoz lisztbe sót, borsot és fokhagyma-granulátumot kevertem, ebbe beleforgattam, és külön serpenyőben sütöttem meg, ehhez csak kevés olaj kell.
Utolsó kommentek