A szalonnával burkolt májból kimaradt rész hasznosítása. Szerintem nagy előnye ennek a tölteléknek, hogy nem a sok helyen szokásos zsemlés, sőt egyáltalán nem tartalmaz szénhidrátból álló adalékot, így akár fogyós fogásnak is megfelel.
A májdarabokat kicsire vagdostam. Apróra vágtam két szelet bacont, megpirítottam, hozzá egy kis fej felaprított vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, majd belekevertem a májat (a bontogatásnál keletkezett törmelékkel együtt). Pár percig átforgattam, kis majoránnával, petrezselyemmel megszórtam. Egy tojást fölvertem, ráöntöttem, éppen csak egy kicsit sütöttem, hogy összefogja.
Csirke felsőcombokat megsóztam, kézzel fellazítottam a bőrét a közepén, oda belenyomkodtam a kicsit már kihűlt tölteléket. (Eddig még csak egész csirkecombot töltöttem, de semmi baj nem volt, nem folyt ki a töltelék.)
Serpenyőben, majd sütőben megsütöttem, ugyanúgy, mint a töltetlen csirkecombot, persze hagyma nélkül.
Hozzá joghurtos paradicsomsalátát csináltam, hagyma-, paradicsomkockák megsózva, friss bazsalikommal és oregánóval, egyszerűen joghurttal összekeverve.
Utolsó kommentek