Húsféléből volt otthon egy kis adag csirkemell kockára vágva. Kockásra vágtam a tökféléket is, a padlizsánt szokás szerint besóztam.
Aztán felvágtam egy jó nagy fej hagymát, elkezdtem kevés olajon megdinsztelni, mikor üveges lett, kettéosztottam, a nagyobb felét egy nagyobb serpenyőbe, a kisebb adagra rátettem a húst, megsóztam, a nagyobbat tovább pirítottam, egészen halványbarnásra.
Akkor hozzátettem a lecsurgatott padlizsánt, szintén megpirítottam, akkor adtam hozzá a cukkinikockákat, további sütögetés után megsóztam, így megpirulva már nem nagyon engedett levet. Ekkor hozzákevertem egy pohár tejfölt, összeforraltam, kész.
Az összkép egy pacsmagszerű főzelék lett, de az íze... szerintem ezt annak is érdemes megkóstolni, aki a megszokott tökfőzeléket nem szereti.
Közben a húst is kevergettem, amire elfőtt a saját leve, már puha is volt. Mivel túl színtelennek találtam, belekevertem két kicsire vágott paradicsomot, kevergetve addig sütöttem, amíg csak egészen sűrű szaft maradt alatta.
Utolsó kommentek