Amikor vásároltam, abban reménykedtem, hogy kápia paprikát tudok venni, mert láttam mostanában, de hát éppen akkor és ott nem volt. Volt viszont piros, kaliforniainak nevezett, hát mit tehettem, azt vettem. Két darabnak a súlya több, mint fél kiló volt.
A raguhoz gyufaszálra vágtam két közepes sárgarépát, hasonló méretű darabokra két vöröshagymát, és szintén csíkokra a paprikát. Kevés olajon először a hagymát pirítottam, aztán jött a répa, szintén egy ideig sütögettem, végül a paprika. Csak akkor sóztam, amikor már kissé megsült.
A májat kisebb darabokra vágtam, és szintén kevés olajon átpirítottam, majoránnával megszórtam, sóztam (nem lett kemény).
Tulajdonképpen a kettőt össze is lehet keverni, csak azért érdemes külön kezdeni, hogy inkább süljön, mint főjön, és ha nem éppen kímélősnek szánjuk, nagyon jó mellé a párolt rizs.
Utolsó kommentek