Mivel a múltkori karfiol túl nagy volt, valamit kellett kezdeni a maradékkal, megfőzve tettem félre, így kibír a hűtőben pár napot anélkül, hogy baja lenne.
Egy tojást összekevertem két kanál liszttel, belekevertem az apróra felvagdosott karfiolt, kis sót, fehérborsot, még egy kis vízzel hígítottam. Olyasmi massza lett, mint a tócsni, úgy is sütöttem meg, kanállal a serpenyőbe adagolva, nem túl sok olajon.
A sajtszószhoz hígabb besamelt főztem, belekevertem sajtot, összefőztem, amíg megolvadt, petrezselyemmel, snidlinggel ízesítettem. Egy ilyen gyors sajtmártáshoz jól el lehet használni az esetleg a hűtőben kallódó, maradék, kicsit kiszáradt sajtokat is, de kocka, más néven háromszögletű sajtot is szoktam beleolvasztani.
Utolsó kommentek