Ehhez az a jó, minél vékonykább, gyengébb répát találunk, nekem most sikerült a piacon nagyon szépecskéket venni, ennél csak az lenne jobb, ha bébirépa vagy hasonló lenne. Ezeket azért fel kellett darabolni. Kicsi, hosszúkás darabokra vágtam.
Beraktam egy tűzálló edénybe, megsóztam, bőségesen megszórtam petrezselyemmel és majoránnával, leöntöttem tejszínnel, amennyi éppen ellepi, lefedve beraktam a sütőbe, közepes melegre. Időnként megkavargattam, mikor már puhulóban volt a répa, levettem a fedőt, és addig sütöttem, amíg a tejszínből már csak sűrű massza maradt.
Azt, hogy a majoránna milyen jó a répához, és azt, hogy sütőben érdemes készíteni, egy könyvben olvastam. Azelőtt a tűzhelyen, csak petrezselyemmel csináltam, de így jobb és egyszerűbb.)
Tulajdonképpen bármilyen húshoz jó, nálunk most grillcsirke volt hozzá.
Utolsó kommentek