Nem különleges, csak finom, egyszerű, tavaszi (kora nyári) ebéd. (A csirkemáj és spárga együtteséből máskor készítettem már diétásabbat is, most egy kicsit lazítottam...)
A szokásosan, a „zsinóroktól” megszabadított, kettőbe vágott májat most hagyományosan, lisztbe, tojásba és nagyon finomra szitált prézlibe (zsemlemorzsába) forgattam. A tojásba kevertem sót – a csirkemáj ettől egyáltalán nem lesz kemény – kevés tejet, fokhagyma-granulátumot és borsot.
Az újkrumplit szintén úgy csináltam, ahogy szoktam. Nem főzöm, csak párolom, pici olajon, saját gőzében. Így őrzi meg legjobban a finom, friss ízét a krumpli és a petrezselyem is.
A fehér spárgát meghámoztam, ~2 centis darabokra vágtam és külön serpenyőben, szintén picurka olajon megpirítottam. Ez elég ahhoz, hogy meg is puhuljon, amennyire kell, és a kissé barnás, pirult széle pedig finom, karakteres ízű.
És persze saláta: uborka, paradicsom, újhagyma a zöldjével együtt; citromleves-olívaolajos öntettel.
Utolsó kommentek