Ez most elsősorban hideg kajának készült, ugyanis szombaton kisebb kirándulásra készültünk a barátainkkal, persze uzsonnát is csomagolunk, ilyenkor általában többet eszünk, mint otthon. Nekem az a mániám, hogy nem szeretek szalámis kenyeret vagy ilyesmit vinni, hanem valami étel jellegűt, legtöbbször fasírtot vagy sült húst.
Egybefasírtot sütöttem, darált pulykacombból, a szokott módon hagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, majoránna, bors, petrezselyem, tojás áztatott zsemle összegyúrásával, és hogy ne legyen unalmas, belekevertem a minap készített párolt-sült répa és zöldspárga maradékát. Két keskeny, hosszúkás rudat formáltam belőle, azért csinálom mindig vékonyra, mert szeretem a sült szélét (kérgét), és ha már nincs kedvem éppen „labdafasírtot” sütni, akkor legalább így.
Két megkent kenyér közé csomagolva, mellé negyedekre vágott uborkát harapdálva szerintem remek kirándulási menü. Desszertnek pedig cikkekre vágott gyenge karalábét vittem.
Mindehhez jó társaság, szép idő, jó nagy séta a tavaszi virágokkal teleszórt erdőben, ennyi elég is egy kellemes naphoz.
Utolsó kommentek