HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Fészkes fasírt

2008.05.04. 08:00 BeckZsu

Mikor olvastam a VKF XV. kiírást, gyerekeimmel is megkonzultáltam, azt mondták, hogy ebben semmi különös nincs, amúgy sem gyakran fordul elő, hogy mindig egyformán és ugyanazt az ételt csinálom.

Ezért azt gondoltam, hogy most ebből az alkalomból valami egészen hagyományosat fogok főzni, csak éppen egy kicsit igazítok rajta.

A fasírt éppen eléggé mindennapinak tűnt ahhoz, hogy azzal kezdjek valamit.

Darált pulykamellből készítettem, belekevertem a szokásos összetevőket; hagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majoránnát, áztatott zsemlét, tojást, petrezselymet. A jól összegyúrt masszából először kb. 5 cm-es golyókat formáltam, majd a közepükbe mélyedést nyomtam.

Tepsit kibéleltem szilikonlappal (ez nagyon kényelmes, nem kell zsírt tenni alá, és a mosogatás is egyszerűbb), rátettem a fasírtfészkecskéket, 180 fokon sütöttem 20 percig. Közben vegyes zöldséget (+-os, fűszervajas) megpároltam. Két evőkanálnyi reszelt óvári sajtot összekevertem annyi joghurttal, hogy elég sűrű legyen.

A félig sült hús mélyedéseit megtöltöttem zöldséggel, a tetejükre sajtsapkát simítottam. Tovább sütöttem, amíg összeállt a sajt, és készre sült a hús (ezt is tűvel lehet ellenőrizni, mint a süteményeknél).

Köretnek nekünk elég a párolt zöldség többi része, de egy kis rizs is illene hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség darálthús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr100448808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása