Szeretjük a mindenféle majonézes salátát, de leginkább mégis csak akkor szoktam készíteni, ha vendégek jönnek. Ez is egy ilyen alkalom volt.
Közel 1 kg krumplit héjában megfőztem, meghámoztam, kissé kihűlve kockára vágtam. Közben egy nagyobb hagymát apróra vágtam (ha van lila, még jobb, de most nem volt), megsóztam. Némi várakozás után hozzákevertem a krumplit. Egészen picikére vágtam 4 db nem túl kicsi csemegeuborkát (sós-vizes uborkával még jobb), és azt is belekevertem, a levéből is pár kanállal. (Mivel a barátnőm, akit vártam, diabeteszes, vecsési uborkát vettem, az cukor nélkül készül.)
Kb. 1 dl majonézt – tejföl helyett – egy pohár kefirrel és egy pohár joghurttal hígítottam, összekevertem a krumplival, beleszórtam még pár kanál felvágott petrezselymet. Másnapig a hűtőben tároltam.
Darált pulykacombból készült a fasírt, egy kissé erősebben fűszerezve, mint a szokásos. Ehhez általában kis golyókká formáltam a húsmasszát, és úgy sütöttem, olajban. Most erre is kímélősebb módszert választottam; kicsi muffinformában sütöttem, úgy, hogy a forma mélyedéseit egy kis csirkezsírral kikentem, kiskanállal beletettem-nyomtam a húst, majd a tetejét is kicsit megzsíroztam. Természetesen sütőben sütöttem.
Utolsó kommentek