Gyerekkoromban soha nem értettem, hogy ki találta ki, hogy a répa-borsó-karalábé összeállítású főzelék „finom”. Főleg a napköziben... Aztán, jóval később, megpróbálkoztam karalábé nélküli változatban én magam elkészíteni, nem vízben főzve, nem rántással, és rájöttem, hogy nem az alapanyagokkal van bajom, hanem csak a kivitellel.
Most répát, borsót, karfiolt és kukoricát tartalmazó csomagból főztem. Először egyszerű párolt zöldség módjára, tehát kevés olaj, és mivel a zöldség fagyasztott volt, víz nélkül, csak saját levében, gőzében puhult meg. Egy kanál lisztet tejben elkevertem, ezzel habartam be, megsóztam, petrezselyemmel bőven megszórtam. Hogy ne legyen túl sűrű, lehet összeforralás közben még pótolni a tejet.
A fasírt alapanyaga ugyanaz, mint ha rudakban sütném, csak éppen lepényeket formázok, finom zsemlemorzsába forgatom, és olajban sütöm.
Utolsó kommentek