HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (25) brokkoli (4) büféasztalra (111) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (57) csirkemáj (22) csirkemell (122) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (54) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (115) főzelékféle (44) fűszer (32) gomba (30) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (47) hal (38) hidegkaja (47) káposzta (20) karfiol (23) kelbimbó (5) kézimunka (7) kímélős (26) köret (73) krumpli (79) leves (37) low carb (8) mák (5) maradék (38) marhahús (13) mártás (45) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (42) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (21) pulykamell (16) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (79) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (42) töltött (19) túró (18) uborka (3) zöldség (154) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Erjesztett (fermentált) uborka – sós-vizes uborka, gyors, hűtős változat

2019.07.23. 09:30 BeckZsu

Nagy divat lett mostanában a fermentált zöldség. Igaz, régen is ettünk ilyesmit, a savanyú káposzta is ilyen módon készül, a sós vizes uborka sem mai találmány, csak nem biztos, hogy mindenki éppen a probiotikus hatása miatt szereti, eszi. De azért nem árt tudni, hogy van ilyen hatása, nem kell…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta uborka

Bakonyi és sztroganov „mód” kombinálva

2019.07.19. 07:50 BeckZsu

A kezdet és a lényeg az volt, hogy valamilyen szaftos húst főzzek a fagyasztóból elővett (saját készítésű) nokedli mellé. A hús, amire gondoltam, pulykamell belső filé. (Mióta árulnak ilyet, gyakran veszek, nekem nagyon bevált.) Elkezdtem pörköltként, tehát a kb. 35 dkg húshoz megdinszteltem egy…

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt pulykamell maradék

Mártásban sült csirkecomb

2019.07.16. 08:11 BeckZsu

Recepteket olvasgatva a neten feltűnt, hogy amerikai blogokon milyen gyakran szerepel – sokszor használják – „ranch” öntet, illetve mártás. Salátához, húsételhez, akármihez. És általában készen veszik, üvegben. Van zacskós, száraz fűszerkeverék is, amit otthon kevernek össze elsősorban íróval, de…

Szólj hozzá!

Címkék: mártás csirkecomb fűszer

Retek savanyúság

2019.07.03. 08:13 BeckZsu

Itt a nyár, itt a befőzések ideje – a gyümölcsöké persze már korábban – készülnek a télre való savanyúságok. Ahogy én látom, legtöbben uborkát, abból is ecetes és csemege uborkát, készítenek. Aztán még paprika, sokan szeretik a káposztával töltött paprikát is, de azt hiszem, az már inkább a „retro”…

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség befőzés hidegkaja büféasztalra