HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (22) csirkemell (121) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (52) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (113) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (37) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (70) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (43) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (19) túró (17) zöldség (148) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Sajtos cukkini

2015.07.10. 08:02 BeckZsu

sajtoscukkini1.jpgsajtoscukkini2.jpgJól bevált összeállítás nálunk a sült csirkecomb cukkinival. (Meg persze a sült csirkecomb nagyon sok minden mással is...) Legkényelmesebb összerakni őket, és a sütőbe pakolva csak megvárni, míg megsül. De most, hogy a kis víkendházban főztem, másképpen készült, mert ott a sütő ugyan légkeverésesnek számít, de igazából főleg fölülről süti az ételt, így, mire megpuhulna, már megégett. Ezért inkább csak utósütésre alkalmas.

A két csirkecombot szétvágva alsó-felsőre megsóztam, fokhagymaporral, görög fűszerkeverékkel és kevés pirospaprikával megszórtam. Pici olajjal átforgattam, visszatettem a hűtőbe, míg a cukkinit is előkészítettem. Csinos kis karcsú cukkinik voltak, megmostam, megtörölgettem, aztán hasábokra felvágtam.

Ezeket bő olajban, mint a hasábburgonyát, kisebb részletekben, elég nagy lángon, gyorsan megsütöttem. Szűrőlapáttal egy kis tepsibe szedtem ki, szétterítettem. Rászórtam a tetejére egy bő maréknyi reszelt finom, ízes, karakteres (értsd: kissé szagos) sajtot. Annyi időre tettem a sütőbe, míg a sajt rápirult.

Közben a csirkecombokat ugyanabban az olajban sütöttem, lényegesen kisebb lángon, így át is sültek-puhultak, végül megpirultak, ropogós lett rajtuk a bőr is. És nem, nem lett túl zsíros, ellenkezőleg, a bőréből is kisült a kis zsír, ami volt benne. Bár mivel inkább kicsike combok voltak, ez eredetileg sem volt sok.

Szólj hozzá!

Címkék: csirkecomb cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr617614504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.