HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (22) csirkemell (121) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (52) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (113) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (37) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (70) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (43) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (19) túró (17) zöldség (148) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Kertben, barátokkal

2009.08.24. 18:45 BeckZsu

Hétvégén volt az esedékes nagy társaságos bulink. Ezek a találkozásaink nem elsősorban a főzésről szólnak – bár mindannyian szeretünk jókat enni – a lényeg, hogy együtt vagyunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat. Nagyon sok éve vagyunk barátok, találkozunk rendszeresen. A gyerekeink is sokszor részt vesznek még most is, hogy ezek a gyerekek már felnőttek. Most már többeknek közülünk unokája is van, gyakran azok is eljönnek a szüleikkel egy-egy napra.

Persze azért most is volt sütés-főzés, például amikor összefőztük a többféle pörköltet egy jó sűrű zöldséges, zöldbabos gulyáslevessé. Tudom, hogy ez nem a klasszikus, „nagykönyves” gulyás, de azért még nagyon finom.

Pár órás pihenő, szünet után következett a lángos. Azt is a kertben sütöttük, nem csekély mennyiségben; két kiló lisztből. Egy valaki bedagasztotta – a pici unokája is besegített –, ketten szaggatták, ketten sütötték, forgatták az olajban. Rengeteg fokhagymát tejföllel összekevertünk – volt üres tejföl is azoknak, akik úgy szeretik – jó adag sajtot is reszeltünk, aztán mindenki ízlése szerint ehette. Azt nem tudnám megmondani, hány darab lett. Kisebbeket sütöttünk, mint amit a lángososok árulnak, és amilyen tempóban sütöttük, olyanban fogyott.

Akiknél most voltunk, még nem készült el a kerti tűzhelyük, de az ügyes házigazda addig is összeütött egy alkalmatosságot, amin mégis nagyon jól lehetett bográcsban főzni egy kereten, illetve egy nagy lábosban sütni egy fémlap segítségével.

Mindenkinek hasonlóan sokáig tartó barátságokat kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: személyes szabad tűzön

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr371335426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.