Amikor egész csirkecombot veszek, mindig az jut eszembe, hogy ebből töltöttet csinálok. Mégis csak néha valósítom meg. Nem szeretem a tömény zsemlés tölteléket, inkább valami mást. Legtöbbször csirkemájjal szoktam, de most a gomba került sorra, nem utolsósorban azért, mert volt a fagyasztóban egy adag, ledinsztelve.
Amikor a gomba kiengedett, természetesen lett valamennyi leve, azt leöntöttem róla, abba áztattam be egy fél zsemlét. Egy fej felvágott hagymát megpirítottam, hozzátettem a gombát, azzal is átsütöttem. Aztán az egészet az áztatott zsemlével együtt aprítógépben összetörtem. Tettem bele sót, borsot, majoránnát, petrezselymet, gyömbért és egy egész tojást.
Csak úgy, a kezemmel a csirkecomb bőre alá nyúltam, és beletuszkoltam a tölteléket. Utána kívülről is befűszereztem: só, fokhagyma, pirospaprika majoránna keverékével. Megolajozott tepsibe fektettem a combokat, és először fedővel tettem a sütőbe. Amikor kezdtek puhulni (és levet engedni), levettem a fedőt, időnként a saját levével meglocsolgatva pirosra sütöttem.
Hagymás rizs és saláta volt a kísérője.
Utolsó kommentek