HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Habos sajtgombóc

2009.02.13. 14:17 BeckZsu

Tegnap, a mi legyen a nagyon gyors, hétköznapi ebéd fejtörés kapcsán eszembe jutott, hogy ezt már régebben kinéztem magamnak. Igaz, nem ebédként szerepel, hanem „zakuszka”-ként, vagyis vendégségre, büféasztalra való harapnivalóként, de úgy gondoltam, ha csinálok mellé párolt rizst, akkor bizony ebédnek is megfelel. Hiszen rántott sajtot is lehet ebédelni. És éppen volt eltéve 4 tojásfehérje felhasználásra várva, sajt pedig gyakorlatilag mindig van itthon.

Feltettem főni a rizst, közben megreszeltem a sajtot, trappistát és füstöltet, nagyjából kétharmad-egyharmad arányban, összesen 25 dekát.

A tojásfehérjét géppel felvertem habnak, nem egészen, de majdnem keményre. Villával részletekben, jó alaposan belekevertem a sajtot. Én megkóstoltam a sajtot, mivel elég sósnak találtam, sót nem tettem bele. Puha, de jól formázható massza lett belőle, amiből kb. három centis gombócokat formáztam. Ezeket lisztbe forgattam – én most is a kedvenc kukoricalisztemet használtam.

Forró, bő olajban, a közepesnél erősebb lángon kisebb adagokban pár perc alatt megsütöttem a gombóckákat, közben megforgatva.

A rizzsel és (bolti) kovászos uborkával lett belőle komplett ebéd. Pár darab maradt, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet hidegen, este megkóstoltuk, nem rossz, nyugodtan szerepelhet akár csipsz helyett egy bulin.

Utóirat: éppen már leírtam ezt, amikor szokásom szerint benéztem, hogy mit főztek/írtak mások, és láttam, hogy Gabojsza milyen jól fölturbózta ezt a golyót. Nekünk így is ízlett, és valóban gyorsan, könnyen elkészült, de jó ötlet változatossá tenni valamilyen adalékkal.

1 komment

Címkék: rántott büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr97940636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napra_forgó 2009.02.13. 12:17:21

Ez nagyon jól hangzik. :)
süti beállítások módosítása