HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sült oldalas – 2. ebéd

2008.05.30. 09:36 BeckZsu

A kisebb darabok maradtak még a megpuhult, zsírból kiszedett oldalasból. Hidegen még le is kapartam róla a felesleges zsírt (mert azért maradt), rákentem egy egészen kicsi szétnyomott fokhagymát, és sütőben átsütöttem. Ennyire egyszerű.

Csak az a különbség a zsírban befejezett sütéshez képest, hogy még további zsír kisül belőle, amit a végén le is öntöttem, illetve hozzáöntöttem a már félretett pecsenyezsírhoz. Annak az alján ott hever a finom húsos, paprikás, paradicsomos, hagymás törmelék, amire nálunk mindenki vadászik, amikor megkeni a kenyerét – vacsorára vagy reggelire –, hogy aztán újhagymával vagy az időközben az erkélyen beérett kovászos uborkával elfogyassza.

Ehhez az egyszerű sült oldalashoz valami zöldségfélét gondoltam köretnek, a megpárolt zöldséghez egy teáskanál lisztből és 1–1,5 dl tejből készült habarást kevertem, petrezselyemmel együtt átforraltam. Tulajdonképpen finomfőzelék.

És még maradt az oldalasból egy kevés, hogy egy-két zsíros kenyérre jusson belőle pár falat.

2 komment

Címkék: sertéshús főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr20494649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.30. 17:01:07

paradicsomos káposztához sem lenne utolsó ez a husi:)) de ez a finomfőzelék is jó ötlet!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.06.02. 11:15:23

Euthymia, lehet, hogy nem is jó hely, ahol vagy, hogy nincs oldalas?!
Toma, szerintem ez tulképp bármilyen főzelékhez jó, valamint krumplihoz és kenyérhez is :)
süti beállítások módosítása