A kisebb darabok maradtak még a megpuhult, zsírból kiszedett oldalasból. Hidegen még le is kapartam róla a felesleges zsírt (mert azért maradt), rákentem egy egészen kicsi szétnyomott fokhagymát, és sütőben átsütöttem. Ennyire egyszerű.
Csak az a különbség a zsírban befejezett sütéshez képest, hogy még további zsír kisül belőle, amit a végén le is öntöttem, illetve hozzáöntöttem a már félretett pecsenyezsírhoz. Annak az alján ott hever a finom húsos, paprikás, paradicsomos, hagymás törmelék, amire nálunk mindenki vadászik, amikor megkeni a kenyerét – vacsorára vagy reggelire –, hogy aztán újhagymával vagy az időközben az erkélyen beérett kovászos uborkával elfogyassza.
Ehhez az egyszerű sült oldalashoz valami zöldségfélét gondoltam köretnek, a megpárolt zöldséghez egy teáskanál lisztből és 1–1,5 dl tejből készült habarást kevertem, petrezselyemmel együtt átforraltam. Tulajdonképpen finomfőzelék.
És még maradt az oldalasból egy kevés, hogy egy-két zsíros kenyérre jusson belőle pár falat.
Utolsó kommentek