Néha jólesik egy kis édes tészta is. Különösen, hogy volt egy bontott – kb. kétharmad – üveg magozott meggyem, azt ilyenkor már a hűtőben tartom a biztonság kedvéért, meggyőztem magam, hogy el kell használni, hiszen csak a helyet foglalja.
A levét leszűrtem (mivel ez kizárólag saját leve, szörpként el lehet fogyasztani), egy kevés vajon, némi cukorral, lábosban átpároltam. Amikor elfőtt a leve – mert azért persze marad benne valamennyi –, belekevertem 5 dkg darált diót, átpakoltam egy tűzálló tálba.
Egyharmad zacskónyi (16-18 dkg) széles metéltet kifőztem, leszűrve egyenesen a diós meggyhez kevertem.
Két egész tojást két evőkanál cukorral összekevertem, belekevertem 2 dl tejszínt, ezt ráöntöttem a tésztára, kissé átforgattam. 200 fokos sütőben félórát sütöttem, illetve amíg összeállt.
(Lehet meggydzsemből is csinálni, akkor nem kell párolni, éppen csak kicsit átmelegíteni, de friss magozott meggyből is, akkor egy kissé tovább tart a párolás. Bármelyik változat jó.)
Utolsó kommentek