Ez még karácsony második napján készült, amikor csendesen, csak hármasban voltunk a kisebbik gyerekemmel. Közösen úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk már túlenni magunkat, hiszen az ember gyomrában ünnepkor is ugyanannyi a férőhely, mint közönséges napokon, és mégis ilyenkor – persze sok más mellett – evéssel is ünnepelünk, ami igazából nem baj, csak időben kell abbahagyni.
Úgy gondoltam, ha megsütök hat csirkecombot, nekünk, felnőtteknek egy-egy elég, neki kettő, és marad nekünk még egy ebédre való.
Egy kiló sárgarépát megtisztítottam, hasábokra vágtam. A csirkecombokat sóval, fokhagymával, majoránnával, kevés kakukkfűvel és rozmaringgal megszórtam.
Tepsibe néhány szelet húsos szalonnát fektettem, arra a csirkecombokat, köréraktam a répát. Lefedve 180°-os sütőbe tettem, félóráig békén hagytam, utána néhányszor megfordítva már fedő nélkül sütöttem tovább. A végén a „szebb” felével fölfelé úgy pirítottam meg, hogy kihalásztam alóla a szalonnadarabkákat, és a combokra tettem.
Az előrelátóan két napra készített mazsolás-hagymás rizzsel és joghurtos fokhagymás öntettel készült vegyes salátával ettük.
Utolsó kommentek