HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Zöldséges virslis lepényke

2007.11.17. 08:55 BeckZsu

Már bevallottam, hogy erősen vonzódom a bundában sült mindenféle kajákhoz. Egyrészt sok mindent lehet bundázni, másrészt a tészta összetételével is lehet variálgatni, és ettől mindjárt kicsit más és más lesz. Lehet nagyobb darab valamiket belemártogatni a tésztába, de lehet apróbb valamiket belekeverni, és kanállal adagolva megsütni.

Először egy kis apróra vágott szalonnát pirítottam, ebbe tettem 2 db virslit felkarikázva, volt egy kis maradék vegyes zöldség, amiben póréhagyma, zöldbab, borsó, sárgarépa, fehérrépa és brokkoli volt, ezt belekevertem, összepirítottam az egészet. Amíg hűlt, bekevertem a tésztát.

Ehhez egy tojáshoz kb. három kanál lisztet, egy kiskanál sütőport és egy pohár joghurtot kevertem össze kézi habverővel. Mivel egy kicsit túl sűrűnek találtam, hozzátettem még kanalanként (hogy nehogy a végén meg híg legyen) 3 kanál tejet. Az eredmény tejfölsűrűségű massza. Megsóztam, kevés fokhagyma-granulátumot is beletettem.

Összekevertem a virslis zöldséggel, és kanalanként olajban, serpenyőben megsütöttem. Csalamádé kíséretében bőven elegendő volt egy ebédre.

1 komment

Címkék: zöldség rántott maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr40231844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.