HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Oldalas abált szalonna módon

2007.11.07. 07:00 BeckZsu

Amikor azt írtam, hogy egy ebédnél jóval több oldalast vettem, még nem említettem, hogy a középső, legegyenesebb részeket kb. 25 centis darabokra vágtam, ezt nem sütöttem, hanem főztem. Eléggé megsóztam, kuktába tettem, mellé 6 gerezd felvágott fokhagymát, néhány szem borsot, szegfűborsot, babérlevelet, annyi vizet, hogy ellepje. Kb. ¾ órát főztem – olyan puhának kell lennie, hogy ki lehessen húzni belőle a csontokat –, tálra tettem, és még melegen rákentem a főzővízből kihalászott főtt fokhagymadarabokat meg pár gerezd összenyomott frisset, megszórtam-megkentem pirospaprikával.

Amikor jól kihűl a hűtőszekrényben, már fogyasztható, akár egy abált szalonna, csak egy kissé kevésbé zsíros.

2 komment

Címkék: egyéb sertéshús hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr17220558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2007.11.07. 07:45:33

Na de kérem, korrán reggel ilyen kínzásnak kitenni az ember lányát...:-) Hól lehetne megkóstolni?

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2007.11.07. 09:01:22

Köszönöm a kedves szavakat, szólj, ha erre jársz!