HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (51) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (117) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Vegyeszöldség-leves karajcsonttal

2007.11.04. 10:11 BeckZsu

Hát ez is csak olyan „semmi különös”, egyszerűen ott volt a csont, amit a karajról levágtam, ott voltak a gombalábak, ami a bakonyiból maradt, már csak valami zöldséget kellett hozzá venni. Hát úgy jártam, hogy a boltban, ahol vásároltam, igen csúnyácska volt a sárga- és a fehérrépa is, viszont volt összecsomagolt húsleveszöldség, ami frissnek, gusztusosnak látszott. Mi baja lehet egy amúgy is „bármi, ami van” stílusban főzött levesnek, ha van benne a répákon kívül karalábé, zeller, hagyma, kelkáposzta. Hát semmi.

Tehát föltettem főni a csontokat, addig főztem, míg a rajta lévő hús megpuhult, közben minden zöldséget kockára vágtam, a gombalábat darabokra, a kelkáposztadarabot csíkokra. Másik edényben kevés olajon átpirítottam a zöldségeket, aztán megszórtam egy kis liszttel, pirospaprikával (ezt sikerült egy kicsit eltúlozni), majd fölengedtem a csontlével, beletettem a csontokat is, a kelkáposztát csak ekkor tettem hozzá. Megsóztam, összefőztem. Hűvös, esős idő volt, jólesett az egytálételnek is megfelelő meleg leves.

1 komment

Címkék: leves zöldség maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr17217719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom · http://tomislander.com 2007.11.04. 23:49:29

Nagyon ideje meghivatnom magam (: